Ανοιχτός διαγωνισμός για τις διαφημιστικές πινακίδες

Οριστικό τέλος στην ασυδοσία βάζει ο Δήμος Χαλκιδέων, καθώς προκηρύσσει επίσημο διαγωνισμό για την μίσθωση των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους θα τοποθετούνται πλέον οι διαφημιστικές πινακίδες και ορίζοντας το τίμημα το οποίο πρέπει να πληρώνουν στο Δήμο εκείνοι οι οποίοι τις εκμεταλλεύονται.
Ο προφορικός πλειοδοτικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Ληλαντίων στις 20 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 11 το πρωί. Προκηρύσσονται συνολικά 32 θέσεις σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, για τρία έτη, με τιμή αρχικής προσφοράς τα 22.400 ευρώ ετησίως.

Δεν πλήρωναν ούτε ευρώ
Η υπόθεση με τις διαφημιστικές πινακίδες ανακινήθηκε όταν ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπαντούνας, αφού πραγματοποίησε έλεγχο στα αρχεία του δήμου, διαπίστωσε ότι για τις πινακίδες οι οποίες βρίσκονταν να κοινοχρήστους χώρους, δεν πλήρωνε κανείς ούτε ένα ευρώ, εδώ και πολλά χρόνια.
Αμέσως ενημέρωσε το Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη και ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τις διαφημιστικές εταιρίες, όπου ξεκαθαρίστηκε ότι στο εξής, όσοι χρησιμοποιούν τους χώρους θα πληρώνουν το αντίστοιχο τέλος που έχει συμφωνηθεί στο Δήμο.
Κατά το παρελθόν, είχαν δοθεί χώροι στις εταιρίες με απόφαση προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, είχε οριστεί αντίτιμο αλλά από ένα σημείο και μετά οι εταιρίες σταμάτησαν να πληρώνουν, κανείς δεν ζήτησε τα χρήματα του Δήμου, με αποτέλεσμα οι εταιρίες να έχουν τζάμπα χώρους, τους οποίους πουλούσαν στους πελάτες τους, ενώ ο Δήμος, αντί να εισπράξει τέλη, τους πλήρωνε και το ρεύμα.

Η συνέχεια από Κεράτσα
Μετά την αντικατάσταση του Γιώργου Μπαντούνα (έγινε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) από τον Μιχάλη Κεράτσα, η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε και απέδωσε καρπούς, αφού πλέον είναι επίσημη η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, μπαίνει ένα τέλος στην ασυδοσία, αφού πλέον και οι χώροι της υπαίθριας διαφήμισης θα είναι καθορισμένοι, όπως καθορισμένο θα είναι και το τέλος, διασφαλίζοντας έτσι τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*