Αναβάθμιση από Fitch και Moody’s χωρίς όφελος για τον πολίτη

Με αφορμή τη θριαμβολογία της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους Fitch και Moody’s, ο Γραμματέας Οικονομικών της Νέας Δεξιάς Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίζουμε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Fitch σε «Β» από «Β-» και από τη Moody’s σε «Caa2» από «Β3». Οποιαδήποτε ενέργεια που ενδυναμώνει την χώρα μας, είναι ευπρόσδεκτη.

Από την άλλη όμως να υπενθυμίσουμε ότι σε καθημερινά πρακτικά οικονομικά θέματα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με capital controls και με κατασχέσεις των καταθέσεών μας «σε πραγματικό χρόνο» από οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη, εκτίμηση για την οικονομική επάρκεια του καθενός ή έγκαιρη ειδοποίησή μας. Με δείκτη ανεργίας πάνω από 20% και ιδίως στους Νέους κοντά στο 50%. Με υψηλότατη φορολογία που βάλλει κατά της ήδη αποκτηθείσας περιουσίας μας (ΕΝΦΙΑ) και όπου Βουλευτές και Επικεφαλής Δημόσιων Οργανισμών μας προτείνουν «να πουλήσουμε τα σπίτια μας» για να αποδώσουμε υπέρογκους φόρους, θεόρατες ασφαλιστικές εισφορές και πρόστιμα επί προστίμων.

Ανυπομονούμε ειλικρινά, να διαπιστώσουμε και στην καθημερινότητά μας την «οικονομική ανάπτυξη» που συνεχώς προπαγανδίζεται ότι «έρχεται», από την Αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*