Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Απίστευτες αλχημείες με τον προϋπολογισμό

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Παρασκευή, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, η οποία αφορούσε τον προϋπολογισμό. Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρώτος προϋπολογισμός “γύρισε πίσω” από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, με την επισήμανση ότι πρέπει να μειωθούν τα έξοδα κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Το ξεχωριστό της υπόθεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μείωση των εξόδων:
1. Μειώθηκαν κατά 260.000 ευρώ τα έξοδα για την μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ είναι γνωστό πως τα έξοδα αυτά είναι δεδομένα και δεν μπορούν να μειωθούν.
2. Μειώθηκαν κατά 350.000 ευρώ τα έξοδα για κοινόχρηστο φωτισμό, ενώ είναι γνωστό ότι στον τομεά αυτό ο Δήμος παρουσιάζει τεράστια υστέρηση.
3. Ενώ πέρυσι, για την μεταφορά των σκουπιδιών διατέθηκαν 950.000 ευρώ, το αντίστοιχο ποσό που προβλέφθηκε για το 2018 είναι 350.000 ευρώ, κάτι που θεωρείται αδύνατον να συμβεί (εκτός και αν μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών στο 1/3)
Παράλληλα, στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει ούτε ένα νέο έργο (την ίδια στιγμή το οικονομικό απόθεμα του Δήμου είναι 2.8 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης), ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, ούτε για την επισκευή του Κλειστού της Κύμης στο οποίο έχει πέσει η σκεπή εδώ και ένα χρόνο.
Τίποτα επίσης δεν προβλέπεται για την λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου, το οποίο βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και 4 χρόνια.
Η αντιπολίτευση ζήτησε επίσης στοιχεία για το ρεύμα που πληρώνει ο Δήμος στη ΔΕΗ, μετά τον συμψηφισμό με τα τέλη τα οποία οφείλει να πληρώνει η ΔΕΗ λόγω της λειτουργίας της μονάδας στην περιοχή, ωστόσο δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς ρώτησε για ποιο λόγο τα 70.000 ευρώ της ΣΑΤΑ και τα 175.000 ευρώ από το τέλος της αιολικής ενέργειας βρίσκονται στον κωδικό των απαλλοτριώσεων ακινήτων, χωρίς να λάβει απάντηση.
Κατόπιν αυτών, η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό, ο οποίος έγινε δεκτός κατά πλειοψηφία.

One thought on “Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Απίστευτες αλχημείες με τον προϋπολογισμό

  1. Πόσο σοβαρή μπορεί να θεωρηθεί μια δημοτική αρχή που δεν έχει κατορθωσει ακόμα τέλη Φεβρουαρίου να ψηφίσει προϋπολογισμό. Προφανώς το δίδυμο Γκοσσιμιδα-μπουραντα έχει άλλες προτεραιότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*