Συνέχιση των κινητοποιήσεων για τους καθηγητές

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας στη χθεσινή του συνεδρίαση, Δευτέρα 12/3/2018, είχε ως βασικό του θέμα τη συνέχιση της στήριξης των κινητοποιήσεων, με βασικό αίτημα αυτό των μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση, θέμα που οφείλει να απασχολεί τόσο τους αναπληρωτές συναδέλφους μας όσο και τους μόνιμους αφού συνδέεται άμεσα με:  
                 ·         την επαναφορά του ωραρίου
·         τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων
·         τον αριθμό μαθητών στα τμήματα
·         το όριο ηλικίας και τα τα χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση
·         την αξιολόγηση / αυτοαξιολόγηση
·         το νέο Λύκειο και την υπονόμευση των ΕΠΑΛ
Αφού εκτιμήσαμε ότι η κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου ήταν και επιτυχημένη και μαζική και ότι πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, αποφασίσαμε τα εξής:
1. την κήρυξη νέων τρίωρων στάσεων εργασίας την Παρασκευή 16 Μάρτη 8-11 π.μ. για τα πρωινά, 5-8 μ.μ. για τα απογευματινά και 9-11 μ.μ.για τα εσπερινά σχολεία, που μαζί με τις τρίωρες της ΟΛΜΕ 11-2 μ.μ. για τα πρωινά, 2-5 μ.μ. για τα απογευματινά και 6-9 μ.μ. για τα εσπερινά σχολεία (συν. 1), καλύπτουν όλο το εργασιακό ωράριο, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να απεργήσουν και να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.
Για την μετακίνηση στην Αθήνα εκείνη την ημέρα θα υπάρξει λεωφορείο, το οποίο θα βρίσκεται στο Βούρκο στις 11 π.μ. για να αναχωρήσει λίγο αργότερα για το Υπουργείο Παιδείας. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 6936192429 έως Πέμπτη 10 μ.μ. ώστε να έχουμε μια δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο παιδείας.
2. Τη διενέργεια κοινής συνέλευσης με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και υπόλοιπης Εύβοιας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ώστε να συζητήσουμε τα κοινά προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση, όπως χρόνια έλλειψη μόνιμων διορισμών, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις-καταργήσεις τομέων-ειδικοτήτων, μαθημάτων, καθώς και το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με την κατάργηση πολύ χρήσιμων δομών από τη Διεύθυνσή μας όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή συγχώνευση και μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα ΚΕΣΥΠ και τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ σε νεοσύστατα τμήματα της Διεύθυνσης, όπου ειρήσθω εν παρόδω ο ορισμός των τμηματαρχών, έγινε σε πολλές περιπτώσεις και στη δική μας,  απευθείας από τον προϊστάμενο χωρίς καμία τήρηση θεσμικού πλαισίου. Τη στιγμή μάλιστα που στην εκπαίδευση δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για αυξήσεις λόγω της μνημονιακής μέγγενης, τη στιγμή που καταργούνται χρήσιμες και απαραίτητες εκπαιδευτικές δομές, προς χάριν της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι θέσεις αυτές τμηματαρχών, όπου πολλοί/ές θα προΐστανται του εαυτού τους, συνοδεύεται και από το παχυλό επίδομα των 290 ευρώ!
3. Την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια ύστερα από συνεννόηση με όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*