Επιστολή στον Υπουργό από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Χορήγηση πλήρους μηνιαίων μισθολογικών και οφειλόμενων αποδοχών,

              στους 5ετείς συναδέλφους μας που μονιμοποιήθηκαν Κύριε Υπουργέ

Οι 5ετείς πυροσβέστες που μονιμοποιήθηκαν, αμειβόταν με τη μισθοδοσία τους κάθε 9 του μήνα ως υπάλληλοι με σύμβαση δημοσίου δικαίου, όπως εξακολουθούν να αμείβονται και οι υπόλοιποι 5ετείς και εποχικοί συνάδελφοι.

Η τελευταία καταβολή της μισθοδοσίας των 5ετών συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν, ήταν στις 5 Απριλίου και περιλάμβανε το μισθό του μηνός Μαρτίου.

Για να ολοκληρωθεί η εξίσωση των συγκεκριμένων συναδέλφων με το μόνιμο προσωπικό, πρέπει η μισθοδοσία τους να καταβάλλεται κάθε 26 του μήνα και να αφορά τις αποδοχές του επόμενου μηνός.

Όπως καταλαβαίνετε οι συνάδελφοί μας είναι ήδη απλήρωτοι περίπου 40 μέρες, ενώ αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες και αυτοί και οι οικογένειές τους, όπως όλοι μας.

Κύριε Υπουργέ

Έπειτα και από την έκδοση της υπ. αριθμ. 28575 Φ. 501.26/11-5-2018 Απόφασης της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, που κατατάσσει συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν στον βασικό μισθό του 27ου μισθολογικού κλιμάκιου της Κατηγορίας Β΄ του μισθολογίου μας, ζητάμε:

  • Να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη μισθολογική ένταξη και  να πληρωθούν οι συνάδελφοί μας στις 26 Μαΐου, για τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου.
  • Να συμπεριληφθούν επίσης αναδρομικά στις αποδοχές της 26ης Μαΐου και οι μισθοί για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο που τους οφείλονται.
  • Η μισθοδοσία που θα καταβληθεί να εξισώνει πλήρως το σύνολο των αποδοχών των συναδέλφων μας με το μόνιμο προσωπικό, δηλαδή εκτός από τον βασικό μισθό και στα Επιδόματα, την Αποζημίωση πέραν του πενθημέρου και τα Νυχτερινά.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*