ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Καταγγέλλει την “κοινωνική συμμαχία” και τον Κυβερνητικό Συνδικαλισμό

Η 30η Μάη είναι ημέρα απεργίας- Προτάσσουμε το πλαίσιο από τη σκοπιά των εργαζόμενων με τα αιτήματα μας-Καταγγέλλουμε την Κοινωνική συμμαχία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των εργατοπατέρων

 

Σε πανεθνική ημέρα δράσης ανακήρυξαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την 30η Μαΐου, από κοινού με τις εργοδοτικές ενώσεις την ΓΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και την ΕΣΕΕ (έμποροι), μαζί με το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο και τις επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων,  γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. Από την πλευρά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η ημέρα δράσης παίρνει την μορφή της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας.

Με τίτλο «Κοινωνική Συμμαχία» και με πλαίσιο «Όλοι μαζί παλεύουμε» συγκροτείται ένα  μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο που αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, γιατί το πλαίσιο που θέτουν είναι το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

H «Κοινωνική Συμμαχία» μας καλεί να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε για την «υγιή επιχειρηματικότητα», τη «δίκαιη ανάπτυξη», την «αξιοκρατία» το «εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης», όλα δηλαδή τα αγαπημένα ιδεολογήματα των βιομηχάνων. Σ΄  αυτό το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εξαφανίζονται οι υπεύθυνοι για την κρίση, η ΕΕ, το κεφάλαιο, το χρέος, οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου και η ανάκτηση των περικοπών των συντάξεων εγκαταλείφθηκε, η επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ ξεχάστηκε, η μόνιμη και σταθερή εργασία αποτελεί παρελθόν. Δεν υπάρχουν «έστω μισά» και ανολοκλήρωτα βασικά αιτήματα όπως αυξήσεις, μόνιμες προσλήψεις, κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας, υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας και δημόσιας περιουσίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αναιρείται η βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης, με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, αφού παραπέμπει σαφέστατα σε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες που δεν σχετίζονται με τα παραπάνω και το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων.

Είναι αναγκαίο να βαδίσουμε το μόνο δρόμο που μπορεί να ανακόψει την συνέχιση της βάρβαρης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής και να οδηγήσει στην ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, στην πραγματική έξοδο από το τούνελ των μνημονίων. Το δρόμο της μαζικής, ενωτικής, σθεναρής, αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Για την ανάπτυξη μαζικών απεργιακών αγώνων από τα κάτω που θα έχουν στόχο και κλιμάκωση, κόντρα σε όσους υπονομεύουν την πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία»

Για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και λίγο πριν την 4η αξιολόγηση προτάσσουμε την:

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.
 • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση , την υγεία, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων με τους μόνιμους.
 • Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές και την αξιολόγηση.
 • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. 

Πρέπει να  συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας με διαδικασίες βάσης. Ας δώσουμε πάλι κόντρα στις  ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ το κανονικό  της νόημα.

 • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την υπογραφή της από αυτή την ανακοίνωση και να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».
 • Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.
 • Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μέρος στις ταξικές συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*