ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με πλαστό έγγραφο ενοχοποιήθηκε ο Θωμάς!!!

Εργολάβος φέρεται να παρέδωσε έγγραφο προς το Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, καταγγέλοντας ότι έκοψε δύο τιμολόγια για εκτέλεση ανύπαρκτων έργων, πήρε ο ίδιος μόνο το Φ.Π.Α και τα υπόλοιπα χρήματα τα κράτησε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για να καλύψει άλλες ανάγκες. Το έγγραφο αυτό χρησιμοποιήθηκε και από τον Οικονομικό Επιθεωρητή που διενήργησε τον έλεγχο στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία εναντίον του Δ. Θωμά και των συνεργατών του. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, το έγγραφο αυτό είναι καταφανώς πλαστό, ενώ ο εργολάβος, μόλις πληροφορήθηκε τι συμβαίνει, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πλαστογραφία που έγινε σε βάρος του!!!

Αναλυτικά η υπόθεση:

Στο πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή αναφορικά με τα οικονομικά επί θητείας του Δημήτρη Θωμά, συμπεριλαμβάνεται ένα έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 27710 / 6-11-..(η χρονολογία δεν ξεχωρίζει). Στο έγγραφο αυτό, εργολάβος της περιοχής, απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, λέει αναλυτικά:
Κύριε Δήμαρχε, σας καταθέτω φωτοτυπίες των υπ αριθμόν 248, 249 τιμολογίων και σας πληροφορώ ότι τα έργα που περιγράφονται σε αυτά, ενώ δεν τα έχω εκτελέσει, εν τουτοις έχω πληρωθεί μόνο το Φ.Π.Α.
Εμένα, μου έδωσαν ο Δήμαρχος το ποσό που αντιστοιχούσε στο Φ.Π.Α. και τα υπόλοιπα μου είπαν ότι θα πληρώσουν προσωπικό που δεν έχει τιμολόγιο και τα κράτησε ο ίδιος.
Δείτε το έγγραφο:

 

 

Παρατηρήσεις επί του εγγράφου
1. Το έγγραφο είναι σε φωτοτυπία
2. Τα επάνω γράμματα είναι στην ευθεία ενώ το κείμενο που υποτίθεται ότι συνέταξε ο εργολάβος έχουν μια κλίση προς τα επάνω (από αριστερά προς τα δεξιά)
3. Κάτω από το κείμενο και πριν την υπογραφή, υπάρχει μια μαύρη γραμμή, η οποία καταμαρτυρά ότι κάποιο χαρτί έχει σκεπάσει ένα προηγούμενο κείμενο, έχει τοποθετηθεί από πάνω το κείμενο που υποτίθεται ότι συνέταξε ο εργολάβος και από κάτω έχει εμφανιστεί η υπογραφή.
Ακόμη και τα παραπάνω θα ήταν σοβαρότατες ενδείξεις πλαστότητας. Ωστόσο, το θέμα δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο εργολάβος, όταν πληροφορήθηκε την “ύπαρξη” τέτοιου εγγράφου, έμεινε άναυδος.
Μάλιστα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα, κατά παντός υπευθύνου και ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς ο ίδιος ουδέποτε υπέγραψε τέτοιο έγγραφο, τονίζοντας ότι το έγγραφο που χρησιμοποιήθηκε είναι ΠΛΑΣΤΟ!!!
Δείτε την πρώτη σελίδα της μήνυσης που κατέθεσε ο εργολάβος.

Ερωτήματα
Κατόπιν αυτών προκύπτουν ορισμένα πολύ σοβαρά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απάντησης:
1. Πότε και πως έφτασε το έγγραφο στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου;
2. Το παρέδωσε ο ίδιος ο εργολάβος;
3. Που είναι το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ;
4. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, προφανώς έχει διαβάσει το έγγραφο, αφού απευθυνόταν στον ίδιο. Διάβασε το πρωτότυπο έγγραφο ή του πήγαν φωτοτυπία;
5. Ο οικονομικός επιθεωρητής που συνέταξε το πόρισμα, έχει στην κατοχή του το πρωτότυπο έγγραφο; Αν ναι, τότε ο Δήμος και ο Επιθεωρητής ας το παρουσιάσουν. Εάν όχι, πως δέχτηκε ο επιθεωρητής να συμπεριλάβει στη δικογραφία, ως πειστήριο, ένα έγγραφο το οποίο, ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι είναι πλαστό;
6. Ποιος έδωσε το έγγραφο στον Επιθεωρητή;
7. Ο αριθμός πρωτοκόλλου του εγγράφου είναι αληθινός; Ποιος υπάλληλος το παρέλαβε και που έβαλε το πρωτότυπο;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και σίγουρα διερευνώνται ήδη από τις αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση του εγγράφου καθώς και “διαδρομή” του εντός του Δημαρχείου Κύμης – Αλιβερίου προκειμένου να φτάσει στα χέρια του Οικονομικού Επιθεωρητή και να χρησιμοποιηθεί ως “στοιχείο” σε βάρος του Δημήτρη Θωμά. Εννοείται πως, εφόσον αποδειχτεί η πλαστογραφία, υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και όχι μόνο.
Αναμένουμε τις εξελίξεις, ενώ δεν θα ήταν κακό, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, να δώσει την δική του απάντηση σχετικά με το έγγραφο, αφού είναι προφανές ότι η διοχέτευσή του στον Οικονομικό Επιθεωρητή, μόνο από το Δήμο θα μπορούσε να είχε γίνει. Αναμένουμε επίσης και την άποψη των Νέων Οριζόντων, προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*