ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Διακήρυξη – Υποψήφιοι για τις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

Για το Ν.Τ. Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ

για νικηφόρους αγώνες  και την αλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος

Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια ο χώρος του Δημοσίου μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τόσο σε επίπεδο συρρίκνωσης δημοσίων δομών και υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο επίθεσης στους μισθούς, αλλά και στα  εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρόθυμοι εντολοδόχοι των θεσμών και τοποτηρητές της εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στους εργαζόμενους, υλοποίησαν η μια μετά την άλλη όλα τα αντιεργατικά μέτρα των ευρωπαίων εταίρων μας.

Είδαμε ολόκληρες δομές να καταργούνται, υπηρεσίες να συγχωνεύονται ή να συρρικνώνονται, το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων να πετσοκόβεται έως και 40% , τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να κατακρεουργούνται στο όνομα της εξυγίανσης της οικονομίας και της ευρωστίας  των αριθμών. Όλη αυτή η προσπάθεια συνοδεύτηκε από μια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων υπηρεσιών, που στόχο είχαν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε να περάσουν ευκολότερα και χωρίς αντιστάσεις τα ληστρικά μέτρα.

Στην πρωτοφανή για την εποχή μας επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας,  οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων σωματείων ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ αποδείχτηκαν ανέτοιμες να απαντήσουν και να συσπειρώσουν τον κόσμο της εργασίας στην κατεύθυνση νικηφόρων αγώνων,  αφού αποτέλεσαν κυβερνητικό δεκανίκι, ταυτίστηκαν με συντεχνιακές λογικές και κομματικές προτεραιότητες, έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις κρατικοδίαιτες και βαλβίδα εκτόνωσης της αγανάκτησης, όποτε και όπου αυτή εκδηλώθηκε. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που τόσο αποτελεσματικά υπηρετήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζει σήμερα 3 χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ καλά να κρατεί.

 

ΕΠΕΙΔΗ:

 

 • H επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στην νεολαία θα συνεχιστεί  με αμείωτη ένταση, με περαιτέρω μειώσεις μισθών, αυξήσεις εισφορών, απολύσεις, ανακύκλωση ανεργίας, κατασχέσεις σπιτιών και πλειστηριασμούς περιουσιών, εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης, απώλεια δημοκρατικών δικαιωμάτων, χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, όλα δρομολογημένα και ψηφισμένα και από το 3ο μνημόνιο
 • Οι σχέσεις εργασίας θα συνεχίσουν στην λογική  ευέλικτης -ελαστικής-μαύρης εργασίας και εντατικοποίησης, πλήρως υποταγμένες στην λογική της ανάπτυξης / ανταγωνιστικότητας / παραγωγικότητας. Χαρακτηριστικό ότι καμιά πρόβλεψη για μόνιμους διορισμούς δεν υπάρχει σε τομείς όπου η αρχική πρόβλεψη ήταν 5 αποχωρήσεις 1 διορισμός, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ειδικότερα στους Τομείς Υγείας και Παιδείας.
 • Η διάλυση των δημοσίων δομών, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δημοσίου πλούτου, με την υλοποίηση των μνημονιακών επιταγών θα συνεχιστεί και το νέο υπερταμείο,  τύπου ΤΑΙΠΕΔ, θα πουλήσει όλα τα ασημικά του ελληνικού λαού στα γεράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
 • Το χιλιοπληρωμένο χρέος θα είναι το εργαλείο για να συνεχίζει να εξαφανίζεται ό,τι έχει κατακτήσει ο κόσμος της εργασίας, μέχρι να χορτάσει το τέρας της αγοράς, μέσα από μνημόνια και πολιτικές λιτότητας.

 

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

 • Αποδυναμώθηκαν τα σωματεία από τις ίδιες τις συνδικαλιστικές τους  ηγεσίες, οι οποίες υπονόμευσαν την αγωνιστική διάθεση όταν αυτή δεν μπήκε σε ελεγχόμενα καλούπια, και σπαταλήθηκαν  δυνάμεις σε ανούσιες, άμαζες, ακίνδυνες πολιτικά και χωρίς προοπτική κινητοποιήσεις.
 • Η κυριαρχία της ανάθεσης, της απογοήτευσης και της ατομικής λύσης στην κοινωνία, που εντάθηκε μετά την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφιση του 3ου μνημονίου, οδηγούν στην συντηρητικοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού και ανοίγουν το δρόμο σε ακροδεξιά και φασιστικά πολιτικά μορφώματα (Χρυσή Αυγή ή ό,τι άλλο εκκολαφθεί)

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

 • Προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε τοπικό επίπεδο και να συμβάλουμε, με την ενίσχυση της παρουσίας μας στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην Εύβοια, στην ανασυγκρότηση, την ριζική αναδιοργάνωση και την πολιτική ανανέωση των σωματείων του Δημοσίου.
 • Θέλουμε τα σωματεία κύτταρα συλλογικότητας και αλληλεγγύης και τους εκλεγμένους εκπροσώπους δίπλα σε κάθε εργαζόμενο κι όχι απλά γραφειοκρατικά γρανάζια στους μηχανισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης
 • Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση και ανατροπή της επίθεσης στα δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων που επιβάλλουν το όλο τοπικό αστικό κατεστημένο και υλοποίει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τη στήριξη  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), σε ευθυγράμμιση και κατ΄ απαίτηση της ΕΕ – ΔΝΤ.
 • Απαιτούμε κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Λέμε ΟΧΙ στην παραπέρα εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρόνοιας, του Ρεύματος, του Νερού και των Μεταφορών. Επανάκτηση από το δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και των τραπεζών.
 • Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε  σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής και τους εκφραστές του.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

 • Στους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη.
 • Στην ελαστική, ενοικιαζόμενη και εκ περιτροπής εργασία.
 • Στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατάργηση των μνημονίων και της επιτροπείας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του θεσμού των ΣΣΕ και της διαιτησίας, κατώτατο μισθό τα 751€, επίδομα ανεργίας για όλους, μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων, άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για εργασίες που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
 • Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή σε κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
 • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων. Να πάψει η κυβέρνηση να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων πυροδοτούν τις πολεμικές συγκρούσεις και την αστάθεια της ανατολικής Μεσογείου. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς. Ένταση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.
 • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες- Ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και ξένους εργάτες, ένταξη των παιδιών προσφύγων μέσα στα σχολεία με το απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό.
 • Ακηδεμόνευτα-μαχητικά-αντιγραφειοκρατικά σωματεία

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Θα βρεθούμε απέναντι στην μιζέρια, προσδοκώντας μια άλλη πορεία όλων των εργαζόμενων του ΔΗΜΟΣΙΟΥ αλλά και του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. Να γίνουμε η άμμος στα γρανάζια τους. Γιατί ο άλλος δρόμος ανοίγει μόνο, όταν αποφασίζεις να αναγνωρίσεις την πραγματικότητα, να αντιπαρατεθείς με τις αδυναμίες σου και να συγκρουστείς με την ηττοπάθεια και την παραίτηση.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ

AYTONOMH ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

                                              Για το Ν.Τ. Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ

 1. ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 2. ΒΑΒΟΥΛΑΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 3. ΒΑΣΙΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ-ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 4. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 5. ΚΟΛΙΟΥ ΟΛΓΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 6. ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 7. ΛΕΥΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 8. ΛΙΑΝΑ-ΤΟΛΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 9. ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 10. ΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ)-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 11. ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  (ΑΡΗΣ)-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 12. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 13. ΧΡΟΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*