Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας για την συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας

Στις 26/04/2018 η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ από κοινού με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ και το πρωτοβάθμιο κλαδικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ευβοίας προκαλέσαμε

τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας υπό τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη με την Διοίκηση της εταιρείας «ΑΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.»

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επαναπρόσληψη των 8 συναδέλφων από τους σχεδόν 60 που δούλευαν στο πρώην “Malaconda Beach” νυν Ameronda Resort and spa συμφερόντων της παραπάνω εταιρείας.

Καταφέραμε και πήραμε την δέσμευση της εταιρείας, πως θα επανεξέταζε το θέμα των συναδέλφων εάν και εφόσον ακολουθούσαν την διαδικασία της συνέντευξης, όπως όλοι οι υποψήφιοι.

Τελικά οι συνάδελφοι που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν μόλις 3.

Αναμέναμε λοιπόν από την εταιρεία σε μια κίνηση καλής θέλησης να επαναπροσλάβει τις 3 συναδέλφισσες που όντας όμηροι τα τελευταία 4 χρόνια δεν βρήκαν αλλού εργασία!

 

ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, η εταιρεία προχώρησε σε συνέντευξη και στις 3 συναδέλφισσες, ουδέποτε όμως είχαμε κάποια ειδοποίηση!!

 

Δεδομένου λοιπόν πως η καταληκτική ημερομηνία για την επαναπρόσληψη του εποχικού προσωπικού βάση του Ν.1346/83 άρθρο 8, είναι η 10η Ιουνίου, περιμέναμε έστω και την τελευταία στιγμή η εταιρεία να τα ξανασκεφτεί.

Σε μια περιοχή που η ανεργία χτύπησε κόκκινο τα τελευταία χρόνια, η όποια επένδυση είναι καλοδεχούμενη από την μεριά των εργαζομένων, επομένως η       επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων δεν θεωρούμε πως θα δημιουργήσει πρόβλημα σε μια χρονιά που ο Τουρισμός πηγαίνει για νέα ρεκόρ.

Μέσα στις επόμενες μέρες οι αναφερόμενες συνδικαλιστικές  οργανώσεις θα προχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη τύπου για τον καθορισμό της δράσης τόσο στην αναφερόμενη ξενοδοχειακή μονάδα αλλά και σε άλλα ξενοδοχεία και χώρους εστίασης στην Εύβοια.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*