Σαν ποίημα του Μαγιακόφσκι…

Διαβάζοντας ο αναγνώστης ένα ποίημα του Μαγιακόφσκι, θα μπορούσε να γράψει 100 μυθιστορήματα. Θα μπορούσε να γυρίσει 1.000 ταινίες, καθώς, από κάθε λέξη ξεπετάγονται εκατοντάδες σενάρια. Θα μπορούσε να προβληματιστεί για 10 ζωές, καθώς τα ζητήματα που τίθενται (εκούσια ή ακούσια) επιρεάζουν την ψυχοσύνθεση της κάθε σκεπτόμενης οντότητας. Θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει χιλιάδες χορογραφίες, καθώς οι λέξεις “χορεύουν” από μόνες τους στους ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής.
Διαβάζοντας επίσης ο αναγνώστης ένα ποίημα του Μαγιακόφσκι, θα μπορούσε να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να μάθει ποιος είναι και τι θέλει, αποκτώντας την συντροφιά της αυτογνωσίας στην καρδιά του!

Η Συντροφιά της Καρδιάς και οι Καθρέφτες

Ακριβώς αυτά τα συναισθήματα πλημμύρισαν εχθές, Τρίτη το βράδυ, το θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, αφήνοντας τους θεατές να επιλέξουν από μόνοι τους πως θα ερμηνεύσουν το ποίημα που παρακολούθησαν, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να χορέψουν, να προβληματιστούν, να γράψουν σενάρια, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αποκτήσουν την συντροφιά της αυτογνωσίας στην καρδιά τους.
“Η Συντροφιά της Καρδιάς και οι Καθρέφτες”, το δημιούργημα αυτό της τοπικής σκέψης, δράσης και κουλτούρας που ανθίζει ανάμεσα στα “πηγαινοερχόμενα” νερά των δύο Γεφυρών, παρουσιάζεται και σήμερα, άλλη μια φορά, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα.
Εχθές, Τρίτη, η πρεμιέρα, κατακλύστηκε από θεατές, που χειροκρότησαν με θέρμη τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι δημιουργούν ποίηση σε όλες τις μορφές της. Σήμερα αναμένεται να συμβεί κάτι ανάλογο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*