ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξεπουλιέται το όνομα και …”σφάζονται” μεταξύ τους

Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με την σύμφωνη γνώμη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα, προσπαθούν να ξεμπροστιάσουν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το 2008, τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη, ως Υπουργός Εξωτερικών, συμφωνούμε με την χρήση του όρου Νέα Μακεδονία, όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων.
Η απάντηση της Ν.Δ ήταν …αποστομωτική: Τώρα είναι άλλη συγκυρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Δηλαδή τι διαφορά έχει η σημερινή συγκυρία από την τότε. Τουλάχιστον καλό θα ήταν να μη μιλάει κανένας, αφού ο λαός που μίλησε στο συλλαλητήριο, τους έχει επικαλύψει τελείως.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου

 

Και η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται  το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον”  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*